Restaurarea fatadei cladirii din str. Arhiepiscopiei, nr. 1

In spiritul misiunii asumate de asociatia noastra, vom proceda la restaurarea fatadei cladirii situate in str. Arhiepiscopiei, nr. 1.

Actiunea noastra se va desfasura in deplina colaborare cu proprietarii cladirii, persoane fizice si juridice, si cu acordul scris al Comisiei Judetene de Cultura Constanta.

De asemenea, trebuie precizat ca asociatia noastra va suporta integral toate costurile, cele patru familii de pensionari care locuiesc in cladire fiind degrevate de orice forma de plata.

Cladirea prezinta valoarea arhitecturala, fiind construita in perioada interbelice – anii 1930, in stil modernist. Situatia actuala a fatadelor este dezastruoasa, existand portiuni cu tencuiala cazuta, pete de mizerie sau mucegai, urme de interventii aleatorii, fara consistenta cromatica si stilistica, asa cum se poate observa in fotografiile de mai jos.

Arhitectii nostrii au elaborat un proiect pe baza caruia restaurarea fatadelor va pastra in integralitate caracteristicile originale ale cladirii, neoperandu-se nici un fel de modificari ale structurii de rezistenta, zidariei sau aspectulul general al cladirii.

Restaurarea fatadelor se va realiza prin curatarea zonelor de tencuiala afectata, refacerea acestora, consolidarea si placarea balcoanelor cu bentonip si acoperirea integrala a fatadelor cu tencuiala decorativa de 2 mm, in nuante cat mai apropiate de cele originale.

Lucrarile vor incepe in luna octombrie 2019 si se preconizeaza sa dureze 120 zile.


Update 02.10.2019

In cursul acestei zile, vor incepe lucrarile de refacere ale fatadei. Se monteaza schela!

Update 09.10.2019

Schela si plasa de protectie au fost montate. Sa speram ca vremea o sa tina cu noi!

Update 24.10.2019

Lucrarile se desfasoara conform planificarii.

Update 18.11.2019

Cea mai intinsa dintre fatade a fost terminata si schela a fost mutata pe fatada urmatoare.

Update 12.12.2019

Dupa finalizarea celeai de-a doua fatade, schela este mutata pe fatada dinspre Piata Ovidiu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *