Tomisul Antic

Sambata, 14 septembrie 2019, ne-am bucurat sa va avem oaspeti la prima actiune organizata de asociatia noastra. Impreuna cu Primaria Constanta, Comunitatea Elena „Elpis” și Uniunea Armenilor din Constanta, am parcurs o lectie de istorie a Tomisului antic „in situ„, in str. 9 Mai, nr. 1, locul descarcarii arheologice la care asociatia noastra a participat in mod direct.

Arheologii Aurel Mototolea si Laurentiu Cliante, au prezentat descoperirile (ziduri, fantana, statuete si o sumedenie de vase intregi sau in stare fragmentara) atribuite perioadelor greaca arhaica, elenistica, romana si romano-bizantina, in contextul istoric specific fiecarei perioade.

TOMISUL ANTIC, povești din situl arheologic!Primăria Municipiului Constanța alături de Asociația pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, Comunitatea Elenă Elpis și Uniunea Armenilor din Constanța vă invită să aflați povestea vestigiilor arheologice excepționale descoperite în urma lucrărilor efectuate în Zona Peninsulară, pe str. 9 Mai, nr. 1.Cei doi arheologi care au participat la săpături, Aurel Mototolea și Laurențiu Cliante, ne prezintă „in situ" zidurile, fântâna, statuetele și o sumedenie de vase întregi sau în stare fragmentară, atribuite perioadelor greacă arhaică, elenistică, romană și romano-bizantină, scoase la lumină după un efort uman considerabil, ce a vizat o suprafață de 300 mp de teren, prin săparea manuală a aprox. 1850 mc de pământ.Gazda noastră pe „șantier" este Lucian Aiftincăi, președintele Asociației pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, care îl are ca invitat special pe venerabilul arheolog Traian Cliante.#ilovemyCT#TomisComunitatea Elena Elpis ConstantaUniunea Armenilor din Constanta

Publicată de Primăria Constanța pe Sâmbătă, 14 septembrie 2019

In continuarea evenimentului ne-am adunat intr-o locatie vecina, pe strada Arhiepiscopiei, nr. 13, care va face obiectul urmatoarei descarcari arheologice la care vom participa.

Am avut placuta surpriza sa primim in mijlocul nostru pe I.P.S. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care ne-a adresat cuvinte de incurajare si sustinere a actiunilor noastre.

Domnul profesor Traian Cliante ne-a introdus in lumea antica, prin prisma experientei de peste 40 de ani in cercetarea si aducerea la lumina a vestigiilor istorice din peninsula tomitana.

TOMISUL ANTIC, povești din situl arheologic!Primăria Municipiului Constanța alături de Asociația pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, Comunitatea Elenă Elpis și Uniunea Armenilor din Constanța vă invită să aflați povestea vestigiilor arheologice excepționale descoperite în urma lucrărilor efectuate în Zona Peninsulară, pe str. 9 Mai, nr. 1.Cei doi arheologi care au participat la săpături, Aurel Mototolea și Laurențiu Cliante, ne prezintă „in situ" zidurile, fântâna, statuetele și o sumedenie de vase întregi sau în stare fragmentară, atribuite perioadelor greacă arhaică, elenistică, romană și romano-bizantină, scoase la lumină după un efort uman considerabil, ce a vizat o suprafață de 300 mp de teren, prin săparea manuală a aprox. 1850 mc de pământ.Gazda noastră pe „șantier" este Lucian Aiftincăi, președintele Asociației pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, care îi are ca invitați speciali pe venerabilul arheolog Traian Cliante și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.#ilovemyCT#TomisComunitatea Elena Elpis ConstantaUniunea Armenilor din Constanta

Publicată de Primăria Constanța pe Sâmbătă, 14 septembrie 2019

Deasemenea, am avut marea placere sa atribuim prima diploma de excelenta a asociatiei noastra domnului profesor Traian Cliante.